Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Maso
Pečená kachní prsa s pomerančovou omáčkou
publikováno 06.03.2016 (aktualizováno 15.04.2016)
Pečená kachní prsa s pomerančovou omáčkou
(Z této dávky připravíte 1 porce)
100g kachních prsou
100ml pomerančové šťávy
7g medu
2 lžíce vody
1 lžíce bílého vinného octa (balzamika)
70g růžičkové kapusty
85g bramborové kaše
špetka mleté skořice
pepř a sůl
POSTUP:
1. Kůži na kachnich prsou nakrájíme na mřížku velmi ostrým nožem. Osolíme a opepříme.
2. Pečeme na suché a hlavně dobře rozpálené pánvi kůží dolů, dokud nebude zlatá.
3. Po 3-4 minutách otočíme a opékáme necelou minutu. Poté dáme dopéct do trouby předehřáté na 180°C asi a 5 minut.
4. Po upečení necháme minimálně 5 minut odpočinout. Před podáváním kachní prsa zbavíme kůže a servírujeme nakrájené na plátky.
5. Omáčku připravíme tak, že do pánve či kastrůlku dáme vodu, med a za stálého míchání a zahřívání vytvoříme řídký karamel.
6. Přidáme ocet, pomerančovou šťávu a skořici. Zredukujeme zhruba na 1/3 množství.
7. Kapustičky krátce spaříme. Podáváme spolu s kachnimi prsíčky přelité omáčkou.
Obsah výživových látek v jedné porci:
Kalorie: 298, tuky celkem: 12g, sacharidy celkem: 64g, bílkoviny: 18g.
Zdroj: časopis Dieta
Komentáře
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.
V diskuzi není zatím žádný příspěvek
Kategorie: fitness
Návštěv: 34008
Dnes: 0
Online: 2