Úvod » OBĚDY nebo VEČEŘE » Saláty
Salát s pečenými broskvemi a liškami
publikováno 09.12.2016
Salát s pečenými broskvemi a liškami
(Z této dávky připravíte 4 porce)
4 broskve
400g lišek
600g mladých lístků mangoldu nebo špenátu
olivový olej
30g piniových jader
sůl a čerstvě mletý pepř
ovocný nevo vinný ocet
kvalitní za studena lisovaný salátový olej
POSTUP:
1. Listy mangoldu operte a nechte okapat. Broskve zbavte pecek a nakrájejte na čtvrtky. Rozložte je na plech a pokapte olivovým olejem. Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 200°C. Vyndejte a nechte zchladnout.
2. Mezitím na troše olivového oleje zprudka orestujte lišky, přidejte pinie a nechte lehce zhnědnout. Odstavte a nechte zchladnout. Z octa, oleje, soli a pepře umícheje zálivku.
3. Lístky dejte na mísu, pokropte zálivkou, navrch rozprostřete vlažné houby a broskve. Ihned podávejte.
Komentáře
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.
V diskuzi není zatím žádný příspěvek
Kategorie: fitness
Návštěv: 34007
Dnes: 0
Online: 1