Úvod » Recepty » VÁNOČNÍ CUKROVÍ
Raw mandlové sušenky s krémem
publikováno 23.12.2016
Raw mandlové sušenky s krémem
1 a 1/2 šálku mandlí, předem namočených na minimálně 6 hodin
1 šálek slunečnicových semínek, předem namočených na minimálně 6 hodin
1 šálek ovesných vloček
1/2 šálku strouhaného kokosu
1 lžička mořské soli
1-2 lžíce medu
1-2 lžíce kakaa
vodu na máčení rukou
Krém:
1 pomeranč
1 a 1/2 šálku kešu oříšků, předem namočných na minimálně 2 hodiny
2-3 lžíce kokosového oleje
1-2 lžíce medu
1/2 lžičky vanilkového prášku
POSTUP:
1. V mixéru s ostřím rozmixujee všechny suroviny mimo med a kakao. Směs přendáme do mísy a přidáme med. Zpracujeme na pevné těsto. pokud by bylo těsto pořád sypké, namáčíme si při jeho zpracovávání ruce do vody a hněteme jej. S vodou zacházíme velmi opatrně a po malých dávkách namáčené ruce bohatě stačí na vypracování tuhého těsta. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do jedné z nich zapracujeme kakao.
2. Těsto rozválíme válečkem přes ikrotenový sáček a vykrajujeme tvary. Podebíráme je plastovým nožíkem a přenášíme na plato sušičky na ovoce a sušíme do 42°C do té doby, až jsou suché dle našich požadavků. Po dosušení se na spodní díl sušenky nanese zdobícím sáčkem kešu krém a přiklopíme je horní vrstvou sušenky. Uchováváme v lednici po dobu asi 2-3 dnů, případně delší dobu v mrazáku.
Komentáře
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.
V diskuzi není zatím žádný příspěvek
Kategorie: fitness
Návštěv: 34008
Dnes: 1
Online: 1