Špenátová polévka s kopřivou a ředkvičkovým toastem
publikováno 03.04.2018 (aktualizováno 06.01.2019)
Špenátová polévka s kopřivou a ředkvičkovým toastem
1 lžíce ghí
1 šalotka
1 stroužek česneku
100 g špenátu
50 g čerstvých mladých kopřiv
1 brambor
100 ml sójového nápoje
2 celozrnné toasty
1 čerstvý sýr (lučina)
6 ředkviček
1 lžíce řepných výhonků (řeřichy)
sůl, pepř
POSTUP:
1. Na lžičce ghí zpěníme nadrobno nakrájenou šalotku a oloupaný a rozmáčknutý stroužek česneku. Přidáme nasekaný špenát a kopřivy. Necháme zavadnout. Přidáme brambor nakrájený na kostičky a zalijeme horkou vodou. Vaříme asi 10 minut nebo dokud brambor nezměkne.
2. Rozmixujeme dohladka, zalijeme sójovým nápojem, dochutíme solí a pepřem a necháme povařit. Podáváme s nasucho opečeným toastem namazaným čerstvým sýrem a plátky ředkviček. Zdobíme řepnými výhonky.
Komentáře
Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.
V diskuzi není zatím žádný příspěvek
Kategorie: fitness
Návštěv: 34008
Dnes: 0
Online: 1